Czekoladowo-orzechowe trufle
Prosty i szybki przepis na pyszne czekoladowo-orzechowe trufle, bez dodatku cukru. Świetny pomysł na szybki i smaczny deser.
SKŁADNIKI
Porcja na około 20 kuleczek truflowych.
- 30g daktyli
- 160g suszonych śliwek
- 30g płatków owsianych
- 130g masła orzechowego (przepis na domowej roboty masło orzechowe znajdziesz tutaj)
- 15g gorzkiego kakao
CZAS PRZYGOTOWANIA
15min.
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera ręcznego i miksujemy na bardzo drobne kawałki. Masa powinna się ładnie połączyć i być bardzo gęsta.
Gdy składniki dobrze się połączą masę formujemy w kształt małych kuleczek (bardzo mocno ściskając) i każdą z nich układamy w papierowych foremkach do pralin.
Po uformowaniu wszystkich trufli wsadzamy je na kilka godzin do lodówki i podajemy schłodzone.
I gotowe:)
Smacznego!
Please follow and like us: