Naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli
Przepis na delikatne naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli.
SKŁADNIKI
Porcja na około 7 naleśników.
CIASTO:
- 100g mąki ryżowej
- 300ml mleka roślinnego (u mnie sojowe) lub krowiego
- 2 jajka
- 2 łyżeczki ksylitolu
- szczypta soli
NADZIENIE:
- 250g kremu kokosowego z tego przepisu
DODATKOWO:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia
CZAS PRZYGOTOWANIA
15min.
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki sypkie umieszczamy i łączymy ze sobą w misce.
Następnie dodajemy jajka oraz mleko i całość mieszamy za pomocą miksera do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Tak przygotowane ciasto smażymy w formie cienkich placków na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Naleśniki smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Gdy wszystkie naleśniki będą usmażone przekładamy je kremem kokosowym z białej fasoli (przepis na krem znajdziesz tutaj) – naleśniki najlepiej smakują na zimno.
Podajemy z jogurtem naturalnym, syropem z agawy i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi – możemy również dodać swoje ulubione owoce np. truskawki.
I gotowe:)
Smacznego!
1 thought on “Naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli”