Naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli

Naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli

Przepis na delikatne naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli.

SKŁADNIKI

Porcja na około 7 naleśników.

CIASTO:

  • 100g mąki ryżowej
  • 300ml mleka roślinnego (u mnie sojowe) lub krowiego
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • szczypta soli

NADZIENIE:

DODATKOWO:

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia

CZAS PRZYGOTOWANIA

15min.

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki sypkie umieszczamy i łączymy ze sobą w misce.
Następnie dodajemy jajka oraz mleko i całość mieszamy za pomocą miksera do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

Tak przygotowane ciasto smażymy w formie cienkich placków na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Naleśniki smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Gdy wszystkie naleśniki będą usmażone przekładamy je kremem kokosowym z białej fasoli (przepis na krem znajdziesz tutaj) – naleśniki najlepiej smakują na zimno.

Podajemy z jogurtem naturalnym, syropem z agawy i przyozdabiamy wiórkami kokosowymi – możemy również dodać swoje ulubione owoce np. truskawki.

I gotowe:)

Smacznego!

Please follow and like us:
fb-share-icon


1 thought on “Naleśniki rafaello z mąki ryżowej z kremem kokosowym z białej fasoli”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *