Rafaello bez pieczenia

Rafaello bez pieczenia

Bardzo prosty i szybki przepis na delikatne ciasto rafaello z dodatkiem serka kanapkowego i słonych krakersów – bez pieczenia.

SKŁADNIKI

Porcja na małą keksówkę (u mnie forma 21x11cm).

KREM:

  • 400g śmietankowego serka kanapkowego
  • 100g mleczka kokosowego (86%)
  • 80g ksylitolu
  • 80g wiórek kokosowych

DODATKOWO:

  • około 70g słonych krakersów
  • 40g płatków migdałowych

CZAS PRZYGOTOWANIA

10min.

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki do kremu (serki, mleczko kokosowe, ksylitol oraz wiórki kokosowe) umieszczamy w jednej misce i dokładnie mieszamy.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą (możemy również użyć szklanego prostokątnego naczynia) i zaczynamy układać warstwy ciasta.

W pierwszej kolejności, na samym dnie, układamy jedną warstwę krakersów i smarujemy je 1/3 porcji kremu i tak kolejno do uzyskania 3 warstw: krakersy – krem.

Tak przygotowane ciasto posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do lodówki gdzie zwykle przechowujemy.

Ciasto najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce albo na następny dzień – wtedy krakersy zmiękną i ciasto będzie rozpływać się w ustach:)

I gotowe:)

Smacznego!

Please follow and like us:
fb-share-icon


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *