Ciasteczka migdałowe z mąki migdałowej

Ciasteczka migdałowe z mąki migdałowej

Przepis na kruche ciasteczka migdałowe z mąki migdałowej z płatkami migdałów.

SKŁADNIKI

Porcja na około 15 ciasteczek.

  • 180g mąki migdałowej
  • 150g płatków migdałów
  • 2 jajka
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
  • 60g ksylitolu

CZAS PRZYGOTOWANIA

30min.

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce i dokładnie mieszamy, tak aby uzyskać jednolitą masę.

Ciasteczka formujemy w małe kulki, następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy do blaszki aby nadać im bardziej płaski kształt.

Tak przygotowane ciastka wsadzamy do całkowicie nagrzanego do 170 stopni piekarnika (termoobieg) i pieczemy około 20-25min (do uzyskania złotego koloru).

Po tym czasie ciastka wyciągamy z piekarnika i studzimy na kratce.

I gotowe:)

Smacznego!

Please follow and like us:
fb-share-icon


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *