Ciasteczka migdałowe z mąki migdałowej
Przepis na kruche ciasteczka migdałowe z mąki migdałowej z płatkami migdałów.
SKŁADNIKI
Porcja na około 15 ciasteczek.
- 180g mąki migdałowej
- 150g płatków migdałów
- 2 jajka
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 60g ksylitolu
CZAS PRZYGOTOWANIA
30min.
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce i dokładnie mieszamy, tak aby uzyskać jednolitą masę.
Ciasteczka formujemy w małe kulki, następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko dociskamy do blaszki aby nadać im bardziej płaski kształt.
Tak przygotowane ciastka wsadzamy do całkowicie nagrzanego do 170 stopni piekarnika (termoobieg) i pieczemy około 20-25min (do uzyskania złotego koloru).
Po tym czasie ciastka wyciągamy z piekarnika i studzimy na kratce.
I gotowe:)
Smacznego!
Please follow and like us: