Czekoladowo-orzechowe trufle

Czekoladowo-orzechowe trufle

Prosty i szybki przepis na pyszne czekoladowo-orzechowe trufle, bez dodatku cukru. Świetny pomysł na szybki i smaczny deser.

SKŁADNIKI

Porcja na około 20 kuleczek truflowych.

  • 30g daktyli
  • 160g suszonych śliwek
  • 30g płatków owsianych
  • 130g masła orzechowego (przepis na domowej roboty masło orzechowe znajdziesz tutaj)
  • 15g gorzkiego kakao

CZAS PRZYGOTOWANIA

15min.

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera ręcznego i miksujemy na bardzo drobne kawałki. Masa powinna się ładnie połączyć i być bardzo gęsta.

Gdy składniki dobrze się połączą masę formujemy w kształt małych kuleczek (bardzo mocno ściskając) i każdą z nich układamy w papierowych foremkach do pralin.

Po uformowaniu wszystkich trufli wsadzamy je na kilka godzin do lodówki i podajemy schłodzone.

I gotowe:)

Smacznego!

Please follow and like us:
fb-share-icon


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *