Owsianka nocna z masłem orzechowym i jagodami goji

Owsianka nocna z masłem orzechowym i jagodami goji

Błyskawiczny przepis na pełną smaku owsiankę 'nocną’ z masłem orzechowym i jagodami goji – przygotowana wieczorem, idealna na pyszne śniadanie lub deser.

SKŁADNIKI

Porcja na jedną owsiankę.

  • 60g płatków owsianych górskich lub zwykłych
  • 120ml mleka roślinnego (u mnie owsiane)
  • 1,5 łyżeczki ksylitolu
  • 1 łyżka masła orzechowego

DODATKOWO:

  • 1 łyżka jagód goji (lub inne ulubione owoce – idealnie będą pasowały maliny, truskawki lub banan)

CZAS PRZYGOTOWANIA

5min.

PRZYGOTOWANIE

Wieczorem, dzień przed podaniem owsianki w małej miseczce lub kubeczku umieszczamy mleko, masło orzechowe oraz ksylitol (lub inne słodziwo) – całość dokładnie mieszamy do połączenia składników (możemy delikatnie podgrzać składniki aby łatwiej się połączyły – nie ma konieczności zagotowania).

W wysokiej szklance, pucharku lub słoiczku umieszczamy płatki owsiane i zalewamy wcześniej przygotowaną mieszanką mleka, masła orzechowego i ksylitolu – całość mieszamy, naczynie przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.

Rano owsiankę wyciągamy z lodówki i podajemy z jagodami goji lub innymi ulubionymi owocami – owsiankę możemy z łatwością zabrać do pracy czy szkoły.

I gotowe:)

Smacznego!

Please follow and like us:
fb-share-icon


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *