Razowe tosty z pastą awokado, jajkiem i czarnuszką

Razowe tosty z pastą awokado, jajkiem i czarnuszką

Przepis na tosty z pieczywa razowego, podawane z kremowym serkiem, pastą awokado, jajkiem na miękko i czarnuszką.

SKŁADNIKI

Porcja na 4 tosty.

  • 4 kromki razowego pieczywa tostowego
  • 1 dojrzałe awokado
  • garść natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 2-3 jajka ugotowane na miękko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • około 50g śmietankowego serka śniadaniowego
  • 2 łyżeczki ziaren czarnuszki

CZAS PRZYGOTOWANIA

15min.

PRZYGOTOWANIE

W małym rondelku umieszczamy jajka, zalewamy je wodą, dodajemy soli i gotujemy na miękko. Tak ugotowane jajka zalewamy zimną wodą i odstawiamy do przestygnięcia.

Awokado obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miseczki, dodajemy do niego sok z limonki, sól, pieprz i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy.

W tosterze lub piekarniku pieczemy tosty do uzyskania złotego koloru.

Tak przygotowane pieczywo smarujemy serkiem śmietankowym, kolejno układamy pastę z awokado, kładziemy obrane i pokrojone w plastry jajko i posypujemy ziarnami czarnuszki.

I gotowe:)

Smacznego!

Please follow and like us:
fb-share-icon


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *